Beschrijving

Aan de Transportweg 11 te Veendam bevindt zich het voormalige Innovatie Centrum, c.q. kantoor van AVEBE. Terrein groot 7.646m².
Geschikt gemaakt voor start-ups en bedrijven die in de start van hun ontwikkeling zijn en flexibel willen zijn t.a.v. de onvoorspelbare groei van benodigd vloeroppervlak. 
Het Bedijvencentrum van Linge biedt deze bedrijven de gelegenheid een beperking van risico's t.a.v. huurtermijnen.  
Het centrum beschikt over de mogelijkheid van, sec kantoorruimte huren, maar ook in combinaties met kleinere en grote laboratoriaruimten, vergaderruimten, opslag- en testruimten voor o.a. de "feed and food" sector.
Gezien de uitgebreiden bekabeling infrastructuur is het pand ook zeer geschikt voor IT-bedrijven om hier hun start groei door te maken.

Het loont u om, geheel vrijblijvend, kennis te komen maken met dit bedrijven centrum.

Indeling

GEBOUW. Algemeen. Kantoren,  proeffabriek en opslagruimte

Het gebouw bestaat uit vier bouwlagen, begane grond en drie verdiepingen. De totale oppervlakte van het gebouw is ± 5.500m². 
Het totale gebouw bestaat grofweg uit twee gedeelten (gebouwen), die onderling bereikbaar zijn via een loopbrug. De ene kant van het gebouw (foto: rode hoofdgebouw), bevinden zich de kantoren, vergaderruimten en laboratoria. Het ander aangrenzende gebouw (wit en zinkkleurig) bestaat uit een fabriekshal/pilothal, laboratorium, kantoor en separate aangrenzende opslagruimten

Verspreid over het hele gebouw, bevinden zich ruim 40 Kantoorunits van verschillende afmetingen (vanaf 12m²), die te huur zijn. Het is mogelijk om één kantoorunit te huren, maar ook een hele vleugel of verdieping al dat wenselijk is.
Het is mogelijk een volledig ingericht kantoor te huren (incl. tafel(s), stoel(en), kast(en) en/of archiefkast, etc). Maar ook het huren van een kale kantoorruimte is mogelijk. Bij een kale kantoorruimte kan deze naar eigen wens worden ingericht. De meeste kantoren beschikken over airco voorzieningen. Alle kantoren beschikken over WiFi, maar ook een directe verbinding middels een kabel is mogelijk.

LABORATORIUMRUIMTEN
Verspreid over het hele gebouw, bevinden zich 5 laboratoriumruimten, met verschillende uitrusting en afmetingen. De laboratoriumruimten beschikken over labtafels met verschillende aansluitingen, opbergkasten, nood- en oog douche, brandblussers en aanrecht met kraan. In een aantal laboratoriumruimten bevinden zich nog zuurkasten en/of vaatwasser en/of kasten gevaarlijke stoffen.

BEDRIJFSHAL
 In het pand zit ook een bedrijfshal/ pilothal beschikbaar voor verhuur. Deze hal bestaande uit een aantal ruimten is ongeveer 600m² groot (begane grond). Daarnaast bevinden zich op de 1ste verdieping nog een kantoor, wc’s/ douche en laboratorium. Deze hal zou voor diverse doeleinden gebruikt kunnen worden zoals: productiehal, pilothal, opslaghal, klussen/ werkplaats etc. In deze ruimte zou zich ook een aannemer of verhuisbedrijf kunnen vestigen. In deze hal bevinden zich verder:
- 2 grote koelcellen
- Bordes die per trap te bereiken is
- Vele aansluit mogelijkheden (elektra, water en perslucht)
- Eigen ingang op de begane grond
- Elektrische roldeur
- Kantoor + laboratorium mogelijkheid
- Eigen douche en wc ruimten

OPSLAGRUIMTEN/ARCHIEFRUIMTEN
Bij het pand zitten ook 2 grote opslagruimten met eigen ingang (roldeur). Beide opslagruimten zijn ±250 m² groot. De ene opslagruimte (PO-03), heeft geen tussenmuren en heeft daarnaast nog een bordes die per trap bereikbaar is. De andere opslagruimte heeft geen bordes en bestaat uit 2 ruimten (zie de foto’s).
Het is ook mogelijk, om bij de huur van de bedrijfshal, de opslagruimten erbij te huren, mits deze nog beschikbaar zijn. De opslagruimten zijn naar eigen wens in te richten,  met bijvoorbeeld magazijnstellingen.
Naast de grote opslagruimten bevinden zich, verdeeld over het hele pand, ook meerdere kleine opslag- of archiefruimten, welke ook te huur zijn voor opslagdoeleinden.

VERGADERRUIMTEN
In het hoofdgebouw bevindt zich op elke verdieping één of meerdere vergaderruimten. Als u huurder bent in het pand, kunt u op basis van agendering gebruik maken van de vergaderruimten.
Bij grotere presentaties in een bedrijfsrestaurant aanwezig welke op dat moment t.b.v. catering operationeel kan worden gemaakt.

FACILITEITEN
-	Sanitaire voorzieningen voor dames en heren op elke verdieping
-	Gratis gebruik maken van vergaderruimten (huurders)
-	Gratis Wifi voor u en uw bezoekers
-	Bij hoofdingang wachtruimte voor uw bezoek
-	Douche -en omkleed mogelijkheid
-	Grote Kantine
-	Voldoende parkeergelegenheid
-	Lunch mogelijkheden bespreekbaar
-	Diverse opslag mogelijkheden
-	Archiefruimten beschikbaar
-	(Goederen)lift

Extra diensten: Testfabriek.
Bij Bedrijvencentrum van Linge is het ook mogelijk om proefproducties en/of technologische testen uit te voeren, voor de sectoren feed en food. Dit wil zeggen: een gedeelte van het pand is ingericht voor het doen van testen op diverse machines. Wij hebben de mogelijkheid om grondstoffen te mengen (vaste stoffen), extruderen, drogen/koelen en te verpakken in bigbags. Daarnaast beschikken we nog over 2 machines om uw product te malen (ziftermolen) of te cracken.

Bijzonderheden

Bereikbaarheid:
Het pand is gevestigd aan de Transportweg te Veendam. Het bedrijvencentrum van Linge is zowel goed bereikbaar met eigen vervoer (A7 - N33), als per openbaar vervoer (trein/bus). Er is een directe treinverbinding vanaf de stad Groningen (30min). Vanaf het treinstation is het ±10min lopen naar de Transportweg.
Parkeerplaatsen en fietsstalling: Het pand heeft een eigen parkeerterrein (zowel aan de voor- als achterzijde van het gebouw), waar u en uw bezoek de hele dag gratis kan parkeren. Er is tevens een overdekte fietsenstalling aanwezig.

T.a.v. de Loodsen:
Vrije hoogten in loodsen:
Opslagruimten:
Roldeur apparatuur opslag (voorste ruimte vanaf hoofdgebouw): 4.4 m.
Roldeur product opslag (opslagruimte met scheidingswand in het midden): 2.9 m.
Roldeur product opslag (bij de scheidingswand): 2,9m.
Vrije hoogte opslagruimten tot onderkant draagbalk: 4.5m hoog

Tonvlothal:
Roldeur Tonvlothal: 4.5m.
Tonvlothal (tot onderkant hijsbalk): 6.7m.
Tonvlothal (tot onderkant dwarsbalken staalconstructie): 7m.

Kenmerken